• Dyrking av økologiske agurker 

      Pedersen, Susanne Friis (Bioforsk TEMA;6(24) 2011, Research report, 2011-12)
      Agurk er populært på smørbrød, i salatbar eller i gresk tzatziki – for å nevne noe. Hver nordmann spiser i gjennomsnitt 5 kg agurk i året (SLF, 2011). Agurkdyrking stiller krav til varme og areal. Et følsomt punkt er roten ...
    • Dyrking av økologiske tomater 

      Pedersen, Susanne Friis (Bioforsk TEMA;6(23) 2011, Research report, 2011-12)
      Tomat (Lycopersicon esculentum) tilhører søtvierfamilien, Solanaceae, sammen med andre planter som paprika, potet, aubergine og chili. Navnet “lycopersicon” er gresk og henviser til lukten og til det røde fargestoffet, ...
    • Populære økologiske tomater 

      Pedersen, Susanne Friis (Bioforsk TEMA;6(22) 2011, Research report, 2011-12)
      Tomat er etter potet verdens mest dyrkede grønnsak. I Norge utgjør tomat den største andel av grønnsakareal i veksthus. Det konsumeres ca. 7 kg tomat i året pr person både konvensjonell og økologisk dyrket (OFG, 2011). ...
    • Tilpass økologisk gjødsling til agurk og tomat 

      Pedersen, Susanne Friis (Bioforsk TEMA;6(25) 2011, Research report, 2011-12)
      Utfordringene med et rasjonelt dyrkingssystem for økologisk tomat og agurk i veksthus er forsyning med plantetilgjengelig næringsstoff med organisk opprinnelse under hele vekstsesongen, slik at det ikke blir immobilisering ...